Wie niet wordt als een kind

Legioen Kleine Zielen van het Barmhartig Hart van Jezus

67080930_2119685718324486_2812427186231836672_nWie niet wordt als een kind

Door Frank Arits

Deze zin klinkt ons bekend in de oren. Het is een van de vele zinnen die Jezus gesproken heeft en die neergeschreven werden in het Nieuwe Testament. “Wie niet wordt als een kind, kan het Rijk der Hemelen niet binnen!” luidt de volledige zin. Hij geeft ons zeker te denken. Daarom willen we er wat tijd aan besteden en er eens rustig over mediteren.

Het woord ‘kind’ valt ons al meteen op en is hier beslist een kernwoord. Een kind is een mens van nog jonge leeftijd. Bepaalde lichamelijke en geestelijke aspecten moeten zich nog voltrekken en ontplooien. Desondanks is een kind toch al volledig mens, in het klein weliswaar. Enerzijds heeft het een lichaam met gevoelens, intellectuele capaciteiten en psychische rijpheid, alles aangepast aan zijn eigen niveau. Anderzijds bezit het ook een grote ontvankelijkheid en onbevangenheid. Wanneer Jezus spreekt over…

View original post 717 woorden meer